Карпати, замки, вина, сири, все найкраще, що може запропонувати гостинне Закарпаття, чекає на Вас!
1 день:
виїзд зі Львова (08:00) – Санаторій Карпати (екскурсія замком Шенборна) – Мукачево (екскурсія замком і обід) – Берегово (купання в термальному басейні, дегустація вин) – Берегівський р-н (ночівля в садибах сільського туризму, поселення о 21:30).
2 день:
сніданок і виїзд (08:00) – Нижнє Селище (дегустація сиру) – Іза (купляння виробів із лози та огляд оленячої ферми) – Міжгір’я (підйом на канатно-крісельній дорозі та обід) – Келечин (дегустація води) – Пилипець (огляд водоспаду Шипіт) – Львів (повернення о 22:30)
Вартість вхідних квитків:
- палац Шенборна: загальний – 15 грн., школярі – 10 грн.;
- Мукачівський замок: дорослі - 40 грн., студенти, пенсіонери - 30 грн., діти до 14 років - 20 грн.;
- новий термальний басейн “Жайворонок” у Берегово: загальний – 200 грн. (в т.ч. оренда шафки), пенсіонери за віком – 150 грн., діти від 120 до 150 см. – 100 грн., діти до 120 см. – безкоштовно;
- дегустація вин: 60 грн., екскурсія без споживання вина – 30 грн.;
- дегустація трьох сортів сиру з вином: загальний – 50 грн., школярі – 30 грн.;
- оленяча ферма: загальний, пенсійний і студентський – 30 грн., школярі – 20 грн.;
- підйом на крісельно-канатній дорозі на гору Маковиця (в обидві сторони): загальний – 70 грн., діти до 12 років – 60 грн.;
- водоспад Шипіт: загальний – 10 грн., діти 7-16 р. – 5 грн; діти до 7 р. - безкоштовно.
Харчування:
Сніданок у 1-й день – можна поснідати вдома або взяти з собою канапки, щоб перекусити під час стоянок.
Обід у 1-й день – у місті Мукачево в ресторані “Рів’єра” та складається з страв лемківсько-мукачівської кухні: салат “Овочеве асорті”, на перше суп "Левеш", на друге торгоня (домашні макарони особливого приготування) з шишками в грибному соусі, компот, хліб. Вартість 75 грн./особа.
Вечеря у 1-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, мадярські голубці, солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 75 грн./особа.
Сніданок у 2-й день – в садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. Вартість 55 грн./особа.
Обід в 2-й день – відбувається у Міжгір’ї в ресторані “Колиба” і складається зі страв місцевої кухні: салат овочевий, юшка з білих грибів, ченахи, хліб, чай з трав. Вартість 85 грн./особа.
Як альтернатива, поруч є інші ресторани на кафе з бойківськими стравами і не лише.
В зв’язку із коротким світловим днем, в типовому літньому турі огляд озера Синевир замінено на оленячу ферму, купівлю виробів із лози в Ізі, дегустацію унікальної мінеральної води в Келечині та підйом канатно-крісельною дорогою на гору Маковиця в місті Міжгір’я.